Play Masterplan:
fun in serieuze zaken

Overzicht en doel

De Play Masterplan HR & L&D editie is een uniek spel dat strategische planning, dialoog en plezier combineert om je HR- en L&D-beleid een boost te geven. Het helpt je om inzicht te krijgen in leerbehoeften, de leercultuur te evalueren, ontwikkeldoelen te prioriteren en zorgt voor betere afstemming binnen je organisatie.

Wat houdt een Masterplantraject in?

Een traject met dit Masterplanspel bestaat uit drie belangrijke stappen:
  1. Uitgebreide Intake
   We beginnen met een uitgebreide intake om het spel op maat te maken voor jouw organisatie. Hierbij krijgen we inzicht in jouw specifieke behoeften en doelen (zoals inzicht in strategisch beleidsplan)
  2. Speldag
   Vervolgens organiseren we een speldag waarbij iedereen actief deelneemt. Deze dag zit vol met interactieve opdrachten, vragen en discussies die inzicht geven in leerbehoeften, de leercultuur en ontwikkeldoelen.
  3. Terugkoppelingsgesprek
   Na de speldag plannen we een terugkoppelingsgesprek. Hier bespreken we de uitkomsten van het spel en geven we aanbevelingen voor verdere stappen. Indien gewenst, doen we een voorstel voor een follow-up traject om de verkregen inzichten om te zetten in actie.
001

Wat kun je van het spel verwachten?

Bij de start van het spel krijgen deelnemers uitleg over de regels en benodigdheden. Daarna vullen ze hun persoonlijke informatie in en bepalen ze de spelniveaus. Het spelbord zit vol met elementen zoals praatwolkjes en gebouwen die opdrachten en vragen bevatten om reflectie en dialoog te stimuleren. Iedere stap is ontworpen om leerbehoeften te identificeren, de leercultuur te verbeteren, en inzicht te krijgen in ontwikkelinitiatieven.

Inzichten en resultaten

 1. Inzicht in leerbehoefte en leervormen
  Met associatietegels en verdiepingsvragen ontdekken deelnemers belangrijke thema’s voor persoonlijke en teamontwikkeling. Dit helpt bij het kiezen van de juiste leervormen en formuleren van leerinitiatieven.
 2. Inzicht in de leercultuur
  Het spel stimuleert gesprekken over de huidige leercultuur en hoe deze verbeterd kan worden. Je leert van elkaars inzichten en feedback.
 3. Prioritering van ontwikkeldoelen
  Samen bepaal je ontwikkeldoelen en prioriteer je deze op basis van strategische, tactische en operationele behoeften. Dit zorgt voor een duidelijke focus op belangrijke HR- en L&D-initiatieven.
 4. Afstemming en verbinding
  Het spel bevordert verbinding en betrokkenheid binnen je organisatie door interactieve opdrachten en gezamenlijke besluitvorming. Dit versterkt de samenwerking tussen verschillende niveaus en afdelingen.
 5. Bottom-up feedback
  Door open discussies en input van medewerkers krijgt je organisatie waardevolle feedback van de werkvloer. Dit helpt om beleid en initiatieven beter af te stemmen op de daadwerkelijke behoeften.

Conclusie

Play Masterplan brengt plezier in serieuze zaken en levert concrete resultaten op voor je HR- en L&D-beleid. Het biedt je de mogelijkheid om op een interactieve en betekenisvolle manier strategische plannen te ontwikkelen en te implementeren, terwijl het zorgt voor een verhoogde betrokkenheid en verbinding binnen je organisatie. Dus, leer, maak een verschil en heb plezier met Play Masterplan!

 

Learn, make a difference and have fun!
002